3 måder internettet har ændret vores liv på
4. October 2018
Et godt råd: Tjek internationale priser, når du handler på nettet
10. October 2018
3 måder internettet har ændret vores liv på
4. October 2018
Et godt råd: Tjek internationale priser, når du handler på nettet
10. October 2018
Show all

Tag en hurtig pause fra skærmen – på vejene!

(sponsoreret indhold)

Hvor mange timer, har du siddet foran din computer i dag? I sidste uge? Sidste år?
Det er et vildt spørgsmål at skulle forholde sig til – særligt fordi man ikke kan undgå at blive opslugt af sit arbejde og helt fordyber sig i den hastighed, arbejdet på skærmen foregår i. Og samtidig sidder man dér, helt fordybet og helt fastfrosset i samme stilling.

Det er ikke for sjov, at den moderne krop er blevet døbt “kontorkroppen” – i dag oplever mange tidligt i deres liv, at de får alt fra infiltrationer i ryggen og nakken til irriterende smerter i knæene eller bagdelen. For ikke at tale om spaghettiarme, der kommer af kun at bevæge musearmen og fingrene over tastaturet.

Dét er ikke optimalt. Du ville aldrig købe dyrt IT-udstyr for så ikke at vedligeholde det eller opdatere softwaren: Kvalitet må følges op med en god pleje – og dét princip kan ganske enkelt overføres til kontorkroppen! Den må afstøves, udfordres og styrkes, så hastigheden og arbejdskvaliteten holder det samme høje niveau.

Har du også en begyndende kriblen i benene efter at mærke noget end gulvtæppet under fødderne – og at få en helt anden udsigt end landskabsbilledet på din skrivebordsbaggrund? Så vil landevejscykling være det oplagte valg for dig. Her er frisk luft, åbne vidder og ikke mindst hastigheden i centrum: Den perfekte måde at koble af, få opgraderet sin ydeevne og “få renset processoren på”… Ja-ja, lidt IT-nørd-slang skal der vel til, når man bevæger sig uden for sin komfortzone og erstatter nettet med vejene!

Du kommer hurtigt langt omkring

En god cykel med et par gode dæk og en behagelig sadel er helt grundlæggende det udstyr, du skal fokusere på. Du har højst sandsynlig allerede en rimelig velkørende cykel stående, så hvis du investerer i en sportssadel er du sikret en lækker køreoplevelse. Læs mere her, om hvordan den korrekte sadel både understøtter din træning og sikrer dig “en god ende” på længere ture.
Når man taler om hastighed, så er dæk af god kvalitet essentielle. De sikrer den perfekte friktion med asfalten samtidig med, at du ikke skal døje med – undskyld mig – røvsyge punkteringer undervejs. På de åbne vidder på landeveje er der desværre stor risiko for at cykle alverdens små metaldele og splintret glas op i hjulene. Men det er intet problem for de nyeste generationer af dæk, der er så godt som punktérfri – tjek for eksempel cykelentusiasten Jens’ hands-on experience med de ekstremt hårdføre dæk her.

Jeg vil til enhver tid anbefale cykling som det perfekte afbræk fra skærmen, for du behøver virkelig ikke at køre en hel maskinpark frem hver eneste gang, du får brug for at fyre noget energi af. Cyklen og vejene er altid lige ved hånden.
Det er nemt at komme i gang – og jeg lover dig, at du hurtigt bliver afhængig af friheden og hastigheden på de åbne vidder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *