"Hallo? Ka' du høre mig? Er du der?"

Du kender det. Du venter på et vigtigt opkald og smider alt, hvad du har i hænderne, da mobilen ringer - og så falder forbindelsen ud, inden du knap når at sige hej til personen i den anden ende. Eller du sidder på Skype med din søster, der er på rundrejse i Indien, og midt i hendes spændende fortælling om elefanter, bjergvandringer og krydderimarkeder, fryser billedet og lyden går i hak. Dårlig dækning er et irriterende problem i hverdagen og selvom mobilen er manges kæreste eje, så kan et mislykket opkald få én til at bande den langt væk. Hvis du ofte oplever udfald, der hvor du bor eller arbejder, bør du overveje IP-telefoni som en billig og nem løsning på et utilregneligt mobilnet.

Hvad er IP-telefoni?

IP-telefoni foregår ganske enkelt over din internetforbindelse, hvilket vil sige, at telefonen tilsluttes dit lokale netværk og at den herefter fungerer som en stabil modtager og afsender af opkald - uanset hvor på kloden, det skal være. Modsat den gamle fastnettelefon sender man ved IP-telefoni samtalen i små datapakker over internettet. Denne data flyder lynhurtigt, klart og uafbrudt mellem de to talende. Forbindelsen har således ikke mulighed for at falde ud, så snart den er oprettet, da den går direkte over den hurtige og stabile internetforbindelse via dit bredbånd eller lokale WiFi. Du kan både benytte din gamle fastnettelefon eller en smart IP-telefon i trådløs udgave, din computer eller din smartphone. Det er også nemt at oprette et almindeligt telefonnummer til din IP-telefon, sådan at alle kan ringe dig op på normal vis.

Fordelene ved IP-telefoni

Den indlysende fordel ved IP-telefoni er selvfølgelig, at forbindelsen ikke falder ud og går langt mere klart igennem. En anden stor fordel er prisen. Da telefonien jo foregår over din lokale netforbindelse, vil du kun skulle betale et fast lavt månedligt servicebeløb til din internetudbyder - og det uanset hvorhen i verden eller hvor meget, du ringer. Hertil kommer fleksibiliteten: Du behøver heller ikke have en bestemt internetudbyder for at blive oprettet og du vælger selv, hvilken type telefon, du vil benytte til din IP-telefon-forbindelse. Med IP-telefoni kan du sige farvel til mislykkede opkald til kunder og kolleger, og du kan have lange uafbrudte samtaler med dem, der betyder noget for dig - uden at skulle tænke på pris, dækning eller batteri.