Trænger dit kontor til en praktisk upgrade?
1. November 2018
Hvorfor bliver vi mere trætte om vinteren?
30. November 2018
Trænger dit kontor til en praktisk upgrade?
1. November 2018
Hvorfor bliver vi mere trætte om vinteren?
30. November 2018
Show all

Behandl dig selv som en god ven

(sponsoreret indhold)

Gennem vores opvækst lærer de fleste af os at udvise respekt og have empati for vores medmennesker. Faktisk er vi ofte så gode gode til at have følehornene ude i forhold til andre menneskers behov, at vi nogen gange glemmer at lytte til vores egne.

Der er heldigvis både tilfredsstillelse og mening at hente i dét at gøre noget godt for andre og på den måde kan man sige, at man ved at gøre andre glade, også gør noget godt for sig selv. Hvis ikke man motiveres af tanken om at pleje sig selv, kan man om ikke andet fokusere på, at det er vigtigt, at man selv har det godt, for at man kan gøre noget godt for andre.

Har man svært ved at finde ud af hvad man specifikt kan gøre for at være god ved sig selv, kan man forestille sig, hvad man ville gøre, hvis man fik en god ven på besøg. Man ville være opmærksom på vennens signaler, være lydhør overfor deres behov og gøre sit bedste for at opfylde disse.

Det samme fokus kan du nu sætte på dig selv og dine egne behov.

Her snakker vi skridtet videre end basic needs som sult, søvn osv, som vi antager som opfyldt, men hvis økonomien kniber med at slå til, kan man med fordel tage et lån på Kviklanet.dk.

De små hverdagsbehov kan fx være at have brug for 5 minutters frisk luft og stilhed for at falde til ro, brug for at sige til sig selv, at man er god nok som man er osv.

Spørg dig selv hvad du føler og hvad du har brug for nogle gange om dagen. Det er klart at man i en travl hverdag ikke altid kan imødekomme sine egne behov – har man fx. en lang vagt på arbejde og har lyst til at få fri, er det højst sandsynligt ilde set, hvis man smutter uden aftale. Når der ikke er noget at gøre ved situationen, er det bedste man kan gøre at acceptere den, således at man ikke har modstand til det, man foretager sig. På den måde har du både lyttet og anerkendt dine egne behov, selvom de måske ikke kan indfries med det samme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *