3 måder IP-telefoni kan øge jeres profit
29. October 2018
Behandl dig selv som en god ven
16. November 2018
Show all

Trænger dit kontor til en praktisk upgrade?

(sponsoreret indhold)

Når du kaster et blik ud over din arbejdsplads, trænger der så til at blive strammet lidt op på formerne? Ligger der ledninger, som du hele tiden, med nød og næppe, undgår at snuble i, eller bliver du efterhånden nødt til at hamre fingrene ned i tastaturet, fordi det stopper til af skidt og støv?

Så er det vist på tide, at du får shinet lidt op og ryddet ud i gemmerne med en upgrade af kontorets praktiske funktioner! Det behøver ikke at koste en bondegård, og du behøver heller ikke tilkalde en tekniker – med lidt håndværkersnilde og handyman-mod kan du hurtigt opfriske din arbejdsplads og hjemmets elektroniske installationer.

Lad os starte med dit mest centrale arbejdsredskab – computeren. Du kører sikkert en klud over skærm, mus, touchpad og tastatur af og til, men hvordan står det egentlig til i sprækkerne og inde bag chassiset? Prøv med lidt sprit på et par vatpinde – og få et helt univers af fnuller ud af din stationære computers tastatur. Hvis du kører med laptop, så er det faktisk nemmere, end man skulle tro at åbne chassiset, så du kan rengøre tastaturets dunkle underverden.

Og når du alligevel har fået åbnet maskinen, så kan du jo ligeså godt upgrade andre hængepartier på din lidt ældre, men ellers stærke PC – kunne det være rart med en ny processor eller et lægetjek på den dårlige køleevne? Mange af disse opgraderinger kan du snildt udføre selv, du har stort set bare brug for et bundt små skruetrækkere og en loddekolbe – for ikke at tale om en god gør-det-selv-guide.

Okay, hæv nu blikket fra computeren til dine omgivelser – ser du kabelkaos overalt? Vi kender alle dét, at vi lige ruller en ledning hurtigt sammen og smider den ind på en hylde. Og nok ved man, at her er “Den Praktiske Elektronik-hylde”, hvor man kan finde alt – men pynter, det gør den ikke! Og det er bestemt heller ikke praktisk at komme til, så her er løsningen fx at benytte sig af de magasinkasser eller pap kassetter, som man alligevel altid har på kontoret i forvejen og som passer fint til reolens hylder.

Kabler, der ligger overalt på gulv og borde udgør også en seriøs trussel mod din kontor-zentilstand – ikke blot på grund af alvorlig snublefare, men også fordi det bare ser usandsynligt kaotisk og utjekket ud. Her er kabelskjulere et must og de findes i så mange afskygninger og tilpasset så mange funktioner, at du snart kan sige “Voila – så er kaos afværget!”

Et andet aspekt ved de kaotiske kabler, og de enheder som de er tilsluttet, er selvfølgelig selve kabelføringen. Oplever du, både på arbejdspladsen såvel som på hjemmefronten, at du gentagne gange flytter rundt på fx tv eller computer, så ødelægger det på sigt glæden ved de teknologiske vidundere. Derfor bør du genoverveje den praktiske indretning, herunder tjekke op på andre muligheder for kabelføring og type af kabel. Det er særligt, når man vil omføre kabler til et nyt rum, at det virkelig kan betale sig at sætte sig ind i emnet. Du finder her en ganske god introduktion og gør-det-selv-guide til ny-opsætning af tv-kabler.

Så er det blot at gå i gang og få styr på kontorets onde rod – may the force be with you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *