4 ting IT betyder for vores nærmeste fremtid
17. July 2019
Kom igang med at tjene ekstra penge fra mobilen
25. August 2019
4 ting IT betyder for vores nærmeste fremtid
17. July 2019
Kom igang med at tjene ekstra penge fra mobilen
25. August 2019
Show all

Undgå at betale overpris når du shopper elektronik

(sponsoreret indhold)

Vores adgang til teknologi er ekstrem. Vores behov for samme er ikke bedre. Vi vil gerne være med på beatet, have det nyeste af det nye og vi kan næsten ikke få nok af alverdens elektroniske dimser. iPads, laptops, smartphones, pulsure, high-speed modems og surround sound musikanlæg. Priserne stiger lige så hurtigt som vores købelyst og de store brands nyder godt af det. Men pas på når du shopper – du kan hurtigt ende med en rigtig dårlig deal.

Som forbrugere har vi aldrig haft det nemmere. Når lysten til at shoppe melder sig, ligger verden åben for vores fødder. Vi kan besøge elektronikbutikker i vores lokalområde eller besøge et storcenter, hvor vi tilmed kan besøge en hel håndfuld af elektronikbutikker og på den måde sammenligne priser. Vi kan også gå på nettet og på få minutter finde frem til lige det produkt, vi synes vi mangler og få det sendt til vores privatadresse. Catching! 

Desværre er der også mange fælder, når man handler elektronik. Markedet er enormt, priserne stiger og falder, tilbud er markeret med gult og ikke-tilbud er somme tider.. også.. markeret med gult. Og så føler vi os så dumme, når vi efterfølgende finder ud af, at hvad vi troede var en god deal, simpelthen var svindel og humbuk. 

Her er fire ting, du skal overveje når du køber elektronik:

Sæt dig ind i produktet
Skal du have fingrene i en ny laptop, er nettet et godt sted at starte. Her kan du læse en masse anmeldelser af produktet og finde ud af, om andre synes at det lever op til det, som produktbeskrivelsen lover. Dernæst kan du besøge en forhandler, hvor du tidligere har handlet og fået en tilfredsstillende service. Her kan du bede om at afprøve produktet og stille spørgsmål til fordele og ulemper. Du kan også spørge om du må se både billigere og dyre alternativer. 

Vil du betale så meget for mærket?
Apple er særligt gode til deres stilfulde og strømlinede designs. Men er det virkelig værd at betale så mange penge for? Vi siger ikke at Apple ikke laver gode produkter, men det er vigtigt at du overvejer, om de behov du har, kan blive tilfredsstillet af ét af markedets mindre hypede mærker. Ved nogle produkter kan man få næsten samme funktioner og kvalitet, men ender med at give mange penge for, at der står et bestemt mærke. 

Læs det med småt
Særligt ved køb af mobiltelefoner, står der altid en Sørens masse med småt. Er prisen så billig fordi du binder dig til et dyrt abonnement i et år eller er det uden tilbehør som høretelefoner og kabler? Læs alt det med småt, når du køber elektronik, der kan være små afgørende faktorer, som er vigtige at vide. 

Er det nu også et tilbud?
Desværre snyder mange forhandlere med deres “tilbud.” Gule mærker er ikke længere en garanti for at du sparer penge og undersøgelser har vist, at mange butikker er lidt for gode til at hæve prisen på en vare lige inden en tilbudsrunde, således at den pris du ser som et “tilbud,” faktisk blot er varens oprindelige pris. Hold derfor godt øje med priserne på elektronik og gerne med fokus, på dit ønskede køb et par uger før du slår til. 

Comments are closed.