Bitcoints: Alt, du behøver at vide om fremtidens valuta
17. July 2019
Undgå at betale overpris når du shopper elektronik
2. August 2019
Show all

4 ting IT betyder for vores nærmeste fremtid

(sponsoreret indhold)

Vidste du, at IT står for informationsteknologi? Formentlig ikke. Det er også de færreste af os, der tænker over hvor meget IT egentlig dækker over. Det, på trods af, at vi hver eneste dag er påvirket af teknologien i højere eller lavere grad. De seneste årtier har informationsteknologien været i rivende udvikling og der er intet, der tyder på, den endnu har peeket. Vi stiller skarpt på fem ting, IT betyder for vores nærmeste fremtid.

Vi bombarderes med informationer
Takket være informationsteknologien er data og informationer blevet lettere tilgængeligt. Gennem alverdens søgemaskiner finder vi lynhurtigt frem til svar på spørgsmål, der opstår i dagligdagen, på jobbet, i køen til supermarkedet og under familiemiddagen. Vi bombarderes konstant med nyheder, mails, nyhedsbreve, videoer og sms’er. Medierne bærer en stor del af ansvaret og netop på grund af denne eksplosive informationsbølge, taler eksperterne nu om at skærpe fokus på kvalitet frem for kvalitet og sætte nogle helt universelle standarder.

IT-brugerne bliver yngre og yngre
Det er i dagens Danmark ikke unormalt at spotte en tumling på skødet af sin mor med opmærksomheden rettet ned mod en iPhone. IT-forbrugerne bliver yngre og yngre. På trods af debatindlæg, der udtrykker forargelse og bekymring over 3-årige, der selv finder rundt i apps, stiller undervisningen i de helt små klasser i folkeskolen krav til diverse digitale apparater. iPads og laptops er efterhånden et must og den udvikling er bestemt ikke på vej nedad.

Virtuelle valutaer får større betydning
For et par år siden boomede det virtuelle marked med skyhøje kursstigninger. Bitcoin var det nye sort og snak om kryptovaluta ville ingen ende tage. Efter en periode faldt de helt store kryptovaluta dog gevaldigt og mange ærgrede sig over forhastede investeringer. Nu lader det dog igen til, at særligt Bitcoin igen har oplevet lidt medvind på kryptobørsen. Der er dog stadig stor usikkerhed omkring hvorvidt virtuelle valuta er fremtidens møntfod.

Læs mere om Bitcoin i fremtiden her.

Lovgivningen skal følge med
Udviklingen indenfor IT og digitalisering har på mange måder overrasket eksperter over hele verden. Selvom man har haft en forventning til mange af de teknologier, der ikke længere kan kategoriseres som nye, har teknologien udfordret samfund og lovgivning. Vi husker alle Facebook-floppet, der sidste år satte gang i en omlægning af GDPR-lovgivningen. Det er svært at sige om det kan lade sig gøre at undgå lignende situationer i fremtiden. Der er dog ingen tvivl om, at de højere magter skal have endnu mere fokus på, hvordan forandringerne er med til at forme fremtiden.

Comments are closed.