Guide: Sådan kommer du i gang med at træne igen
18. August 2021
Sådan får du styr på din hjemmecomputer
30. August 2021
Guide: Sådan kommer du i gang med at træne igen
18. August 2021
Sådan får du styr på din hjemmecomputer
30. August 2021
Show all

Sluk for skærmen – her er inspiration til sjove offline aktiviteter

Når vi lever i en tid som er så digitaliseret som vores, kan vi nogle gange føles os plaget af trangen til at være online hele tiden. I realiteten er det et luksusproblem for os, og i stedet for at klage os over det pres omkring tilgængelighed via teknologien, burde vi måske være bedre til at slukke for skærmen og trække stikket. Det kan godt være lidt svært, og derfor kan det blive lidt nemmere hvis man har lommen fuld af nogle gode offline aktiviteter man kan lave imens man øver sig på at frigøre sig fra sin teknologoli.

Har du prøvet at undvære din telefon i 24 timer, så går det nok op for dig hvor afhængige vi er blevet af vores smartphones og vores teknologiske enheder som fx laptop og tablet. Selvom at den teknologiske udvikling har åbnet mange døre for os i samfundet, er der alligevel opstået helt nye problematikker som man aldrig før har skulle håndtere. Vi opsluges af online versioner af casino spil, sociale medier og underholdning i alle former, og er ude i stand til at løsrive os og eksistere i den fysiske verden vi befinder os i.

Problematikker som cybermobning, skærm afhængighed, fysiske skader som følge af inaktivitet og for lang tid foran skærmen, mangler på social udvikling og hertil følelser vi betegner som FOMO – fear of missing out. Følelsen af frygt for at blive udelukket, og ikke være inkluderet i tilfældet af at der sker noget som er essentielt at være til stede til og de konsekvenser der følger. En fuldstændig irrationel tankegang opsat på en illusion om at vi absolut bør være den som var der, så det, fortalte om det, som holder os fanget i en tilstand hvor vi aldrig er i stand til at være til stedet hverken det ene eller det andet sted.

Hvis du genkender disse følelser, griber efter din smartphone af ren vane, og ikke kan lade vær med at tjekke for beskeder hvert 30 minut, er det måske på tide at øve sig på at give lidt slip.

Giv slip på mobilen og mærk kroppen

Når det er tid til at lægge mobilen til side, er en super god aktivitet noget som aktiverer kroppen. Mange af os bevæger os slet ikke nok, og den adrenalin og endorfin som udløses i kroppen når vi dyrker sport og bevæger os fysisk vil uden tvivl føles fantastisk. Det betyder ikke nødvendigvis at en tur i fitness er det som giver dig den store rush og derfor er det en god idé at finde en måde som du synes er sjov at bevæge dig på. Hvorfor ikke invitere nogle venner på et spil badminton, tennis, paddel eller hvad I ellers kan finde på. Den sociale omgang i kombination med fysisk aktivitet vil helt sikkert gøre noget godt for jer alle.

Aktiver hjernen uden skærmen

En anden god måde at få stimuleret hjernen på, er brætspil eller andre spil som ikke foregår online. Et spil skak, trivial pursuit, 500 eller hvad I ellers har er super god aktivitet for hjernen og for morskaben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *