Det rette regnskabsprogram til din virksomhed
24. April 2019
4 ting IT betyder for vores nærmeste fremtid
17. July 2019
Det rette regnskabsprogram til din virksomhed
24. April 2019
4 ting IT betyder for vores nærmeste fremtid
17. July 2019
Show all

Bitcoints: Alt, du behøver at vide om fremtidens valuta

(sponsoreret indhold)

Bitcoins er på alles læber disse dage. Nogle mener, det er fremtidens valuta, andre mener, det er en finansiel flop. Meningerne er mange, men meget tyder på, at den virtuelle valuta er kommer for at blive. Men hvad er bitcoins egentlig? Denne lille guide, gør dig klogere på den meget omtalte kryptovaluta. 

Bitcoins kan måske virke mystisk, og den meget omtalte kryptovaluta er da også omgivet af mystik. Men her er de vigtigste fakta om den virtuelle valuta.

Bitcoins er en digital valuta 

Når vi tænker på valuta, tænker nok mange på mønter og pengesedler. Men valutaer behøver ikke være fysisk objekter. Bitcoins er en såkaldt digital valuta, det vil sige, at den ikke trykkes, men kun er tilgængeligt digitalt – altså via en computer, en telefon eller en anden digital enhed. Og imodsætning til de mere traditionelle valutaformer, bliver bitcoins ikke kontrolleret af en f. eks. en centralbank. For mange er det netop valutaens decentralisering, der gør den så attraktiv at investere i, mens andre igen mener, at denne mangel på centralstyring gør den for ustabil.

Læs mere om mulighederne for at investere i bitcoins

Gådefuld ophavsmand 

Bitcoins blev første gang introduceret i januar 2009. Ophavet til bitcoins er imidlertid svøbt i et slør af mystik. Man ved, at den virtuelle valuta blev opfundet af en mand ved navn Satoshi Nakamoto, men ingen ved med sikkerhed, hvem denne mand er, og det er blevet spekuleret i, om navnet i virkeligheden er et pseudonym. Noget tyder dog på, at den mystiske mands opfindelse kan komme til at revolutionere fremtidens betalinger.

Kært barn – mange meninger 

Meningerne om bitcoins er som nævnt mange – og ofte modsætningsfyldte. Nogle mener, at vi i fremtiden udelukkende vil handle med denne form for kryptovaluta, mens andre mener det er en døgnflue. Selvom det kun er få steder, der accepterer bitcoins som betalingsmiddel, er prisen på kryptovalutaen steget jævnt siden den første gang blev introduceret tilbage i 2009. Det er svært at spå om den alternative valutas fremtid, men meget kan tyde på, at historien om bitcoins kun lige er begyndt.

Comments are closed.