Teknologisk udstyr til dit kæledyr
21. March 2019
Nyt website til din virksomhed?
24. April 2019
Teknologisk udstyr til dit kæledyr
21. March 2019
Nyt website til din virksomhed?
24. April 2019
Show all

Være datasikker på sommerferien 2019

Man Checking Messages On Phone In Coffee Shop

(sponsoreret indhold)

Forårssolen er over os og det får ferietankerne i gang hos mange – hvor går turen til og hvilken type hotel til ferien skal man vælge? Hvad skal pakkes – og hvad skal man tage med af laptop, tablet og smartphone?

Det dyre elektroniske udstyr er uundværligt i dagligdagen såvel som på ferien – men har du styr på sikkerheden, både når det kommer til praktiske foranstaltninger og IT-sikkerhed?

Vi bringer derfor en liste over de ting, du skal forberede dig på inden ferien går i gang.

Inden rejsen: Opdatér sikkerheden på alle enheder

For det første er det en god idé at se alle dine sikkerhedskoder efter i sømmene – i dagligdagen vælger vi ofte koder, der er nemme at taste ind, og det er desværre til hackernes fordel. Opdater og udskift derfor de koder, du kommer til at bruge meget på ferien – adgangskoden på selve enheden, og eksempelvis koder til mail, app-store og Nem-ID.

Krypter også gerne indholdet af din computer, så hackere eller tyve kan få glæde af dokumenter med bankdetaljer, personnummer og så videre.

Sørg også for at investere i et solidt anti-malware og virusprogram, da du ofte vil blive nødt til at gå på feriestedets lokale hjemmesider for at få adgang til wifi og andre informationer i løbet af ferien. Tag også en backup af computer og smartphone, gerne til en sikker ekstern harddisk, så du ikke mister al din data, hvis disse enheder bliver stjålet.

Kan du ordne det således, at du ikke behøver tage arbejdstelefon eller arbejdscomputer med på ferien, er dette at foretrække.

Sikre vaner under rejsen

De fleste oplever at blive bestjålet i forbindelse med rejsetransporten, hvor der er mange stykker bagage, der skal holdes øje med og mange skift mellem transportmidler. Invester gerne i en cykel-elastik, som du kan binde computertasken fast på rullekufferten – eller find en god rygsæk, hvor computeren ligger inde i tasken og ikke kan sniges ud af en lettilgængelig lomme. Bæltetasken er desuden blevet moderigtig igen – og det er den mest effektive måde at forhindre smartphone-tyveri! Find en model med en solid rem og lukkemekanisme og bær altid tasken med lukningen foran på kroppen, hvor du kan se den.

Brug aldrig offentlig tilgængelige computere til at gå på netbank eller andre sider med værdifuld personlig information! Husk også altid at logge af din mail, hvis du bruger browseren – og genstart gerne computeren helt efter brug.

Vent med at lægge feriebilleder op på sociale medier, til du er hjemme! Der er set flere tilfælde af tyveri i huset derhjemme, fordi tyve aflurer sociale medier og derefter aflægger din hjemmeadresse et besøg…

Et vågent øje efter hjemkomsten

I dagene efter din hjemkomst bør du tjekke din netbank for mistænkelige overførsler – også selvom du ikke har fået stjålet dit kort. Der kan være personer, der har afluret dine kortdetaljer eller som begynder på anden misbrug af dit kort, som du først alt for sent opdager.
Skift også alle online adgangskoder igen, når du er hjemme – så er du helt sikker på, at ingen vil kunne misbruge dine login-oplysninger, i tilfælde af at de er blevet afluret i flyet eller  i køen under transporten hjem.

Comments are closed.