Hvorfor bliver vi mere trætte om vinteren?
30. November 2018
Kan din arbejdsdag blive mere effektiv?
11. December 2018
Hvorfor bliver vi mere trætte om vinteren?
30. November 2018
Kan din arbejdsdag blive mere effektiv?
11. December 2018
Show all

Selvstændig i IT-branchen

(sponsoreret indhold)

Klør det i fingerspidserne, når du hører om en bekendt, der har taget springet fra den mere passive lønmodtagerrolle til at blive sin egen chef? Bliver du misundelig, når du hører om de fordele og den fleksibilitet, der er ved at være selvstændig indenfor IT-branchen? Så læs videre – her på bloggen har vi udvalgt de spørgsmål, du skal stille dig selv, inden du kickstarter din startup.

Hvad vil du sælge?

Hvilket produkt eller hvilken ydelse brænder du for at levere? Her skal du holde tungen lige i munden; for selvfølgelig skal du i din produktudvikling give helt los for dine største drømme og de store, geniale idéer – men du skal også gøre dig selv en tjeneste at gennemresearche markedet. Hvem er din målgruppe og hvor stor er den? Og tænk stort – måske er dine kommende kunder ikke blot fra Danmark, men måske i endnu højere grad i udlandet.

Er økonomien realistisk?

Her skal du overveje, hvad du kan tage for dine ydelser eller dit produkt. Muligvis er målgruppen og markedet stort – men en omfattende udregning af alle udgifter, tidsforbrug og mulige forhindringer vil give dig et helt realistisk billede af overlevelsesevnen i dit projekt. Så tag bare for en øjeblik de pessimistiske briller på – i økonomisk sammenhæng gælder ordsproget “better safe than sorry” altid!

Vedkend dig dine styrker og svagheder

Inden du kaster dig ud i den gnistrende, konstante spænding, som et startup-projekt skaber, bør du benytte et redskab, som enhver professionel selvstændig virksomhed med respekt for sig selv kender til: SWOT-analysen.

        Strenghts, Weaknesses, Opportunities, Risks. Hvad er dine vigtigste styrker, som vil gøre at din virksomhed vil trives og lykkes – og hvad er din forretningplans største svagheder? Hvilke muligheder og potentialer vil fremadrettet kunne hjælpe dig  – og hvilke risici og udefrakommende trusler vil kunne spænde ben for din målsætning? En veludført SWOT-analyse er alpha-omega i forhold til at skabe en solid virksomhedsstrategi, så sæt dig grundigt ind i analysemodellen her.

Virksomhedens materielle fundament

Hvis du indtil videre har arbejdet som lønmodtager, har du været vant til, at alt IT-udstyr har været sat til rådighed af din arbejdsgiver. Som startup skal du selv sørge for at udstyr er opdateret, i tiptop-stand og arbejdsdueligt – dine maskiners kvalitet og ydelser er med andre ord din virksomheds helt konkrete grundlag for at lykkes! Her skal du med fremtiden for øje undersøge, hvad det vil være klogt atinvestere i. Det er selvfølgelig et spørgsmål om økonomi, men helt kort sagt: Det vil være dumt at springe over, hvor gærdet er lavest og bruge dine surt opsparede penge på udstyr, der snart vil blive forældet. Tag i stedet et fornuftigt lån, så du kan gøre et ordentligt køb, som på en lidt længere bane vil tjene sig selv ind – og ikke blot føre tab af kunder og flere udgifter med sig.

Comments are closed.