Selvstændig i IT-branchen
7. December 2018
Sund vinterkost
18. December 2018
Selvstændig i IT-branchen
7. December 2018
Sund vinterkost
18. December 2018
Show all

Kan din arbejdsdag blive mere effektiv?

(sponsoreret indhold)

Vi ønsker vel alle af og til, at der var et par timer mere i døgnet – så både arbejde, søvn og fritid kunne gå op i en højere enhed. Når vi føler os travle på jobbet handler det dog også om, at vi ikke har fundet en måde at effektivisere bestemte opgaver på – og dermed løber vi tør for tid!

Hvis du har egen virksomhed, eller arbejder under forholdsvis selvstændige rammer, så kan din arbejdsprocesser helt sikkert omorganiseres en lille smule, sådan at du får mere ud af dagen. Vi har her samlet nogle essentielle råd på nogle væsentlige områder af din hverdag.

MAILS

Tænder du ofte arbejds-pc’en op til en ordentlig stak mails, særligt efter weekenden – så kender du sikkert et hjerte der banker lidt hurtigere og følelsen af manglende overblik og ikke at vide, hvor du skal begynde. Ofte starte man så bare fra den ene ende med at besvare hver enkelt, lettere presset over, at du ikke ved, hvor længe det vil tage at “få ryddet” indbakken. Det er en udbredt arbejdstilgang – lidt ligesom når man skal rive blade sammen i haven! Men modsat bladene i haven, så skal du jo her prioritere, hvem der skal svares først, og mest udførligt. Der vil være tendens til at man bruger mest tid på de første par mails – og så synes resten mere og mere uoverkommeligt.

Start derfor med at danne dig et hurtigt overblik og hurtig-læse hver enkelt mail. Så ved du, hvem du skal sætte mest energi og tid af til og kan derfor gemme de mindre hastende mails til senere på dagen, hvor du måske ikke er så frisk i hovedet længere. Du kan speede din energi lidt op ved at sætte noget musik på, som får pulsen og dermed skrivetempoet op.

OPKALD

Er du afhængig af at have mange telefonsamtaler hver dag, så er det vigtigt, at du har det bedste udstyr til rådighed. Måske vil et bluetooth-headset være et godt sted at starte – du slipper for at tage ledninger ud og ind i telefonen, og du har større bevægelsesfrihed. Og hvad med forbindelsen – både fra telenettet og wifi? Hvor meget tid spilder du på at skulle ringe op igen og igen, fordi forbindelsen ryger eller på grund af at Skype går i selvsving, fordi internettet virker som vinden blæser? Særligt hvis smartphonen er et af dine primære arbejdsredskaber – fx i forhold til kommunikations-app’s og sociale medier – bør du tjekke om du også med fordel kan skifte over til en bedre løsning – læs mere her og du vil helt sikkert finde en stabilere og billigere løsning, ofte med tilhørende tilbud på nyt wifi-udstyr.

DAGLIGE (DEL)MÅL

Enhver succes afhænger af den tid, vi sætter af til vores passion og mål. Men det tager også tid, og der er helt sikkert noget om de berømte 10.000 timers øvelsestid. For at du på sigt når dit store mål, må du spørge dig selv: Hvordan spiser man en elefant? I små bidder, selvfølgelig! Sæt derfor hver dag nogle mindre delmål, hvor små de så end kan virke i forhold til den store drøm. Så sikrer du, at du faktisk bruger tid på at komme nærmere det større projekt og ikke bare laver dagligdags “wax on – wax off”-Sisyfosopgaver. Du vil desuden mærke, at du belønner dig selv hver gang du kan krydse et af disse mikromål af – vores hjerne elsker at afslutte konkrete projekter, hvor små de så end kan være.

Så tag dig lidt tid til at skabe overblik og forberede dig ved hver arbejdsdags start – den tid, du investerer i de nye gode vaner, er hurtigt tjent ind igen!

Comments are closed.