6 tips til kompetent kundeservice over telefonen
20. September 2018
IP-telefoni og mobilt bredbånd: Sådan fungerer det
2. October 2018
6 tips til kompetent kundeservice over telefonen
20. September 2018
IP-telefoni og mobilt bredbånd: Sådan fungerer det
2. October 2018
Show all

Sådan beskytter du din data

(sponsoreret indhold)

Alt for mange mennesker beskytter ikke deres data ordentligt, når de går på internettet. Du behøver ikke engang gøre et særlig godt job for at beskytte dit data.

På mange måder skal du blot beskytte dit data bedre end din nabo. Det er ikke særlig svært at opnå, da din nabo højst sandsynlig ikke gør andet end det, som han bliver tvunget til at gøre. Dvs. han bruger NemID til netbank osv., for det bliver han tvunget til.

Men du bør gå skridtet videre end det, da der er mange steder, hvor du ikke bruger NemID. Især hvis du handler meget i udlandet.

Bedre adgangskoder

Du skal ikke bruge den samme adgangskode til alt, og generelt skal du have nogle lange adgangskoder, så de ikke bliver gættet. For mange er det bedre at have benytte en service som Lastpass eller 1password. Her skal du blot huske et langt adgangskode, og så husker de alt dine andre adgangskoder.

Det kan virke usikkert, da de har adgang til alle dine adgangskoder, men sandheden er, at de krypterer alle dine adgangskoder, så de har ikke adgang til dem. Derfor er det også vigtigt, at du altid husker din adgangskode, da den er din adgang til det hele.

Alternativ kan du begynde at gemme dine adgangskoder andre steder. Eller du kan selv have en mappe med dem, hvor du så krypterer denne mappe. Det kan du gøre ved hjælp af en række gratis programmer. Så skal du stadigvæk kun benytte en adgangskode, men alle dine adgangskoder er krypteret, så ingen får adgang til dem.

Benyt 2FA

I dag har du mulighed for at bruge dobbelt login på de fleste hjemmesider. Du skal altid slå det til, når du har mulighed for det. Hvis du undrer dig over, hvad det er, så er det det samme, som når du bruger NemID. Det står for Two Factor Authentication, og det gør, at du udover din adgangskode også skal bekræfte login på en anden måde.

Det er en af de mest sikre måder, hvorved du kan logge ind på. Det fungerer ofte ved, at du får tilsendt en adgangskode til din e-mail, mobil eller til et program som Google Authenticator. Vi vil anbefale sidstnævnte mulighed for din sikkerheds skyld.

Men det virker også godt at få tilsendt en sms, og det er at foretrække en e-mail.

Brug altid VPN

Når du er på netværk, er det en god idé at få ekstra sikkerhed fra din computer til omverden. Det er her, at du kan bruge VPN. Et VPN er et ekstern netværk, som du sender din data gennem. Find VPN. Når du har valgt et, kan du nu vælge et land, hvor du sender din data fra din computer til, inden du sender dit signal ud i verden.

Dvs. hvis du har tilkoblet dig til en server i Tyskland, så bliver data til og fra din computer sendt gennem denne server. Det er især godt, når du er på netværk på den lokale café, da det gør det umuligt for andre at få adgang til din data og dermed til din computer. Det er meget usikkert at benytte åbne netværk, som alle har adgang til.

Her bør du altid benytte en VPN, da det beskytter dig og din data.

Husk at sikkerhed er vigtigt, når det kommer til internettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *