Spændende facts på internettet
11. February 2020
Ting man aldrig troede kunne blive muligt online
12. March 2020
Spændende facts på internettet
11. February 2020
Ting man aldrig troede kunne blive muligt online
12. March 2020
Show all

Sådan forbedrer du IT-sikkerheden i din virksomhed

Mange sidder ikke og tænker over sikkerheden, når de surfer rundt online. Ligeledes kan der opstå problemer, når medarbejderne i arbejdstiden kommer til at klikke ind på de forkerte hjemmesider, der medfører et cyberangreb der sletter alt data på computeren. Her får du en guide til, hvordan du kan undgå virus og uautoriseret adgang til hackere.

Dan et overblik over vigtig data

De sidste par år har den europæiske persondataforordning (GDPR) været på mange medarbejderes læber, da vi har skulle finde ud af, hvordan og hvor vi har kunne gemme personfølsomme oplysninger sikkert. Det kommer vi til at skulle forsætte med at fokusere på i fremtiden, så derfor er det en god idé at spørge sig selv, om virksomheden har noget personfølsomt data, som skal gemmes i en specifik sikker database.

Udskyd aldrig opdateringen

Programmer og styresystemer skal opdateres på din computer. Hvis de ikke bliver opdateret, så kan der opstå huller, der giver hackere mulighed for at få indsigt i dit data på computeren. Nogle virksomheder sætter automatiske deadlines på opdateringerne, så de sikrer, at alle medarbejdere husker at få opdateret deres styresystemer og programmer.

Invester i sikkerhedspakke med backup

Der findes mange udbyder af antivirusprogrammer, firewall og backup, og derfor er det en god idé at stille sig selv spørgsmålet om virksomhedens behov. Har du brug for en online cloud eller et datacenter, der beskytter din virksomheds data? Så snart du kender jeres konkrete behov, så er det nemmere at finde rundt mellem de forskellige forhandler, der tilbyder forskellige IT-sikkerhedspakker. Et godt råd er altid at investere i en pakke med backup, så dit data er sikret, hvis uheldet er ude.

Skab gode vaner

Det kan være en god idé at skabe gode vaner hos medarbejderne, så de ikke bliver narret til at udlevere login-oplysninger til virksomheden. Det er vigtigt, at du arbejder med at gøre medarbejderne bevidste på IT-sikkerheden. Det kan f.eks. være, at du ved, at der har været falske mails i omløb, og derfor skriver du ud til medarbejderne og gør dem opmærksomme på dette problem. Når medarbejderne er opmærksomme på, at der kan komme uønsket mails i deres indbakke, så bliver de generelt mere opmærksomme på ikke at gå ind på utroværdige mails, og på den måde skaber du gode vaner for dine medarbejdere.

Stil krav til IT-leverandøren

Hvis du er en del af en mindre virksomhed, så har I nok overvejet at outsource IT-driften helt eller delvist. Her er det vigtigt, at du stiller sikkerhedskrav til leverandøren, da det stadigvæk er dit ansvar, at der er styr på jeres sikkerhed. Større virksomheder har ofte deres egen IT-afdelingen. Hvis du har din egen IT-afdelingen, så er der intet galt i at sætte samme krav til dem, da sikkerheden i virksomheden kan være altafgørende.

Comments are closed.