Kan din arbejdsdag blive mere effektiv?
11. December 2018
Bæredygtig branding af den mindre IT-virksomhed
18. December 2018
Show all

Sund vinterkost

(sponsoreret indhold)

Vinteren er både smuk og frisk, men hård ved både dit energiniveau og din krop.

Derfor er det vigtigt, at vi, som bor i det kolde nord, sørger for at pleje os selv lidt ekstra i de måneder, hvor vi ikke ser solen så meget.

Her kommer lidt tips til, hvordan man kommer igennem den lange vinter med mere energi og flere smil – via sund og næringsrig kost.

For mange hænger de mørke aftener – og dage for den sags skyld – sammen med en øget sukkertrang. Juletiden spiller selvfølgelig ind her, som en måned med mange fristelser og diverse hyggelige, men måske ikke altid så sunde arrangementer som fx julefrokoster.

Men der er faktisk en ganske naturlig grund til, at vi om vinteren har ekstra meget lyst til søde sager. Hjernen har i de mørke måneder sværere ved at producere stoffet serotonin, som har indvirkning på vores energiniveau. For at producere serotonin skal hjernen både bruge lys og sukker, og i og med at mængden af lys formindskes kraftigt, får vi behov for at kompensere med vores sukkerindtag.

Der er selvfølgelig ikke noget galt med at hygge sig med søde sager i ny og næ, men husk på at kroppen i det lange løb er gladere for frugt og grønt end for kage. I juletiden kan du med fordel udskifte nogle af de søde sager med klementiner og appelsiner, som både dufter og smager af jul samtidig med, at de er rige på C vitaminer. Ligeledes indeholder disse velduftende citrusfrugter en type antioxidanter, som toptuner dit immunforsvar.

Derudover er vinterperioden oplagt til at spise diverse rodfrugter. Både rødbeder, persillerod, selleri, gulerødder, pastinak og kartofler er rige på vitaminer og fedtfattige.

Rodfrugter indeholder generelt mange vigtige kostfibre som tilfører langsom optagelse af kalorier og næringsstoffer, hvilket gør at du er mæt i længere tid og blodsukkerniveauet holdes stabilt.

Som mellemmåltid er det derudover en god idé altid at have en pose nødder i tasken, da de indeholder sundt fedt, gavnlige antioxidanter og er en nem, lækker og opkvikkende snack på en travl og søvnig vinterdag.

Comments are closed.