Derfor er det vigtigt at prioritere en god internetforbindelse
20. December 2018
Optimér din arbejdsdag som selvstændig
21. January 2019
Derfor er det vigtigt at prioritere en god internetforbindelse
20. December 2018
Optimér din arbejdsdag som selvstændig
21. January 2019
Show all

Boost din printkvalitet med disse tricks

(sponsoreret indhold)

Der er intet mere irriterende end når et vigtigt print med foto kikser på grund af en forkert printerindstilling eller fordi der er en fejl med printerpatronerne. Gør derfor dig selv en tjeneste og tjek tipsene i denne artikel, før du trykker “Print” !

  1. Husk at du kan vælge ganske detaljerede indstillinger i printmenuen, som kan hjælpe dig til det optimale resultat. Tænk derfor over, om du har indstillet printet korrekt i forhold til designet. En fejl, der er nemt kan undgås, er at tjekke om dit prints design går ud over margenen – hvis ja, så vælg, at der skal printes helt ud til kanten, uden beskæring.
  1. Vælg den helt rigtige farveprofil – hvis du ofte printer grafik eller billedmateriale i sort-hvid, så har du sikkert oplevet at der alligevel er svage spættede farver rundt omkring. Vælg derfor altid “Grayscale Printing” i softwaren, når det skal være helt perfekt.
  1. Mængden af blækket, der forbruges på et enkelt fotoprint kan variere meget – og det har først og fremmest noget at gøre med din viden om det papir, du bruger til de forskellige prints. Så brug et øjeblik på at læse op på, hvad hver papirtype kræver af særindstillinger.
  1. Gør dig selv den store tjeneste at finde de specialiserede typer af Blækpatroner og tonere, som giver det bedste resultat ved de forskellige printopgaver, du har behov for. Køb online og i større partier, så får du ofte store mængderabatter – og du kommer aldrig til at løbe tør for blæk-backups!
  1. Husk at de fleste mislykkede print kommer af, at vi sidder foran skærmen og ser på skærmens indzoomede version, mens selve det konkrete print er indstillet til en helt anden beskæring eller størrelsesforhold. I printermenuen kan du gå ind i “Egenskaber” for at zoome ud eller ind på printet og vælge papirstørrelse, hvis du tænker at printet faktisk vil gøre sig bedre på fx A5.
  1. Du kan nemt give patronerne et lille “wake up call” ved blot at tage dem ud og sætte dem ind igen. Pas dog på ikke at røre ved printerens kobberkontakter, da det kan forstyrre kvaliteten voldsomt. Er der spildt dråber af blæk, så fjern dem forsigtigt med en fugtig vatpind.
  1. I samme omgang kan du lade printeren rengøre dyserne. Hvis du oplever ujævne og falmede prints, så kan dette meget vel have med tørret blæk i dyserne. Gå ind i printerens vedligeholdelsesindstillinger og kør gerne rengøringen igennem flere gange. På nogle printere kan du med fordel anskaffe speciel rengøringsvæske til dette formål.
 1. Sidst men ikke mindst – skal du lave en række af vigtige farveprints til fx en præsentation eller oversigt, så kan det blive en dyr fornøjelse af printe X antal prints, som ikke fungerede efter dit ønske. Lav derfor et par ark med prøveprint, hvor hver enkel side er skaleret ned til fx 25%, så får du et reelt indtryk af de enkelte prints og kan lave rettelser inden du laver det endelige print.

Comments are closed.