Boost din printkvalitet med disse tricks
7. January 2019
Spil sikkert, når du spiller online
11. February 2019
Boost din printkvalitet med disse tricks
7. January 2019
Spil sikkert, når du spiller online
11. February 2019
Show all

Optimér din arbejdsdag som selvstændig

(sponsoreret indhold)

Flere og flere danskere springer ud som selvstændige, og ofte med et erhverv, der primært foregår foran en computer det meste af dagen. Det kan være som IT-kyndig, tekstforfatter, en haj til marketing eller noget helt fjerde. Men alle fagene har ét til fælles: Det handler altid om at få mest muligt ud af sin arbejdsdag!

Først og fremmest handler det om at have det basale arbejdsudstyr i orden. Under denne kategori kommer en computer, hurtigt internet, en printer, en smartphone, et skrivebord og en behagelig kontorstol. Hvis du allerede der synes, at budgettet bliver lidt stramt, så kan du klikke dig ind på  https://laaneberegneren.dk/ og se, hvad du kan låne i din virksomhed.

Husk at en investering i kvalitet altid betaler sig i det lange løb, både økonomisk, men så sandeligt også i forhold til komfort og dine daglige arbejdsprocesser!

Når arbejdsdagen er i gang, så er det vigtigt at du holder dig på sporet dagen igennem. Lav med fordel en plan for hele dagen, og en mere overordnet overblik over hele ugen og hold dig så vidt muligt til den. Når man sidder foran en computer dagen lang, kan man hurtigt komme til at lave tidsrøvende overspringshandlinger i form af endeløs research, netshopping eller scrolling på diverse sociale medier. Husk på, at du er din egen chef: Det ville heller ikke nytte noget, hvis de ansatte i en virksomhed hver anden dag tog timelange kaffepauser med veninderne eller lige daffer til yoga i frokostpausen!

Husk også den daglige madpakke eller invester i et lille køleskab, så du ikke hver dag bruge lang tid på at tænke i frokostløsning eller at stå i kø ved sandwichbiksen. Lav kaffen på kontoret frem for at springe budgettet med den evige to-go-kaffe.

Omvendt skal du også kunne klappe din computer sammen, når arbejdsdagen er omme. Flere store undersøgelser peger på, at det er usundt for vores mentale tilstand, i hvert fald på længere sigt, aldrig at holde helt fri. Sociale medier og smartphones bidrager desværre til denne tendens, så prøv at undgå at tjekke mails eller svare på henvendelser om aftenen, i weekenden og når du er på ferie. De fleste store firmaer har telefontid fra kl. 9-17, så hvis det er muligt, så prøv at lave samme “telefontid” for dig selv og hold så fri med god samvittighed. For mange selvstændige bliver grænsen mellem arbejde og fritid alt for flydende, hvilket ikke er hensigtsmæssigt – hverken for arbejdets kvalitet eller din mentale sundhed!

Så arbejd igennem, når du er på job – og hold så fri, når du forlader kontoret!

Comments are closed.