Gør dit kontor derhjemme flot med disse tips
23. August 2022
10 parasta yksityistä opintolainaa elokuussa 2022
29. August 2022
Gør dit kontor derhjemme flot med disse tips
23. August 2022
10 parasta yksityistä opintolainaa elokuussa 2022
29. August 2022
Show all

Beskyt dig selv mod hackerangreb 

Hver evig eneste dag bruger størstedelen af os de fleste af vores vågne timer foran en skærm. Vi benytter os af diverse former for digitale devises i forbindelse med vores arbejde, i forbindelse med vores uddannelse og ikke mindst i forbindelse med vores fritid. Internettet giver os uendelige muligheder og det er reelt set kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til vores googlesøgninger.  

Da vi benytter os af internettet i så stor en grad, er det af samme grund ekstremt vigtigt, at vi beskytter os selv og vores digitale datas. For hver gang vi åbner en ny browser, er der nemlig en sandsynlighed for at vi bliver overvåget eller hacket. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du beskytter dig selv online.  

Anskaf dig en VPN 

Vil du gerne anonymisere din digitale færden i det hele taget, kan du anskaffe dig en VPN. VPN står for virtual private Network, og er en digital forbindelse, som skjuler din digitale færden. Med en VPN er det således umuligt for en hacker, at få adgang til dine datas.  

Søger du for eksempel på escort på Amager, kan du med en VPN skjule dette, og andre vil derfor ikke kunne overvåge din digitale færden. Samme gør sig altså gældende, hvis du søger på sex i København. Med en VPN vil du derfor ikke kun kunne skjule dine søgninger, men du vil ligeledes forhindre hackere i at få adgang til dine data og googlesøgninger. 

Sådan kan du afkode suspekte e-mailadresser 

Hvis du vil beskytte dig selv online, er der en række forskellige ting, som du kan gøre – eller rettere sagt, ikke gøre. Du har sandsynligvis oplevet, at din indbakke boomer med suspekte beskeder, hvor afsenderen umiddelbart ikke er at afkode.  

Måske har du for eksempel prøvet at modtage en mail fra postnord om, at din pakke er ankommet til trods for, at du ikke har bestilt noget. Har du ikke bestilt noget, giver det måske sig selv, og du bør derfor ikke åbne mailen, men blot slette den med det samme.  

Har du dog bestilt noget, bør du stadigvæk være opmærksom på spam. I nogle tilfælde vil hackere netop forsøge at udnytte dine digitale korrespondancer i forbindelse med en bestilling. Hvis afsenderen af mailen alligevel skulle virke suspekt, bør du inden du åbner mailen klikke på afsenderens mailadresse for at undersøge, om afsenderens adresse virker legitim.  

Hackere er ganske gode til at forklæde sig i mailadressen, men kigger man nøje efter, er det faktisk muligt at tyde om afsenderen er oprigtig. Kig efter underlige navne, malplacerede tegnsætninger eller tal. Er du overordnet set i tvivl om, hvorvidt mailen er spam, bør du slette den med det samme.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *