VOIP telefoni – hvordan kan du bruge det?
13. March 2019
Teknologisk udstyr til dit kæledyr
21. March 2019
Show all

Øg din effektivitet på hjemmekontoret

Hipster man working at home on a desk in front of a window, he is typing on a laptop and having a tea, point of view shot

(sponsoreret indhold)

Øg din effektivitet på hjemmekontoret
Hvis du arbejder hjemmefra, har du nok oplevet, at det kan forstyrre din effektivitet, hvis der ikke er styr på de fysiske rammer i hjemmet. Det kan virke meget forstyrrende, hvis der roder, vasketøjet skal vaskes og der er uorden på skrivebordet.
Der er nogle simple tiltag, du nemt kan gøre derhjemme, som kan øge dit fokus på dit arbejde, når du har brug for det.

Hav en klar opdeling mellem hjem og kontor
Hvis du er så heldig at have et værelse, som kun fungerer som kontor, er det ligetil at have en tydelig opdeling mellem privat- og arbejdsliv. Husk dig selv på, at strygebræt, børnenes legetøj og kufferten, som ikke lige er blevet pakket ud efter ferien ikke hører hjemme på kontoret. Det er forstyrrende for dit blik og dit mentale mindset, når hjernen skal indstille sig på at arbejde.
Hvis ikke du har et decideret kontor, men i stedet har et skrivebord i hjørnet af stuen som er udnævnt til arbejdsstation, kan du stadig gøre en indsats for at holde privatlivet ude af dine arbejdspapirer. Lav det til en vigtig regel for dig selv og din familie, at i kontorhjørnet hører der kun arbejdsrelaterede ting hjemme.
Desuden er det en god idé at samle dine arbejdspapirer, så du ikke skal fare rundt i hjemmet efter diverse dokumenter og vigtige breve. Du kan sætte hylder op over skrivebordet og måske også have en kommode med skuffer i under skrivebordet, hvor du kan samle alt, der har noget med dit arbejde at gøre.

Giv ro med hyggelig indretning
Til sidst skal man ikke undervurdere, at man får mere lyst til at arbejde i et rum, som man synes er hyggeligt. God belysning er vigtig, køb en flot trådlampe eller tænd et par stearinlys, når du skal få det bedste ud af din arbejdstid. Sørg for at du bliver i godt humør af den kunst, som hænger på dit hjemmekontor. Abstrakte malerier, print eller et billede af din hund i en ramme kan alle virke positivt på arbejdsindstillingen, afhængigt af hvad du foretrækker.
Det kan give en stor virkning, hvis du udelukkende bruger kontoret til arbejde, da det gør det meget nemmere at opdele din tid i arbejdstid og fritid. Hvis du også befinder dig i kontoret, når du checker dine sociale medier eller kigger på opskrifter og nye sandaler, kan grænsen mellem ‘business og pleasure’ hurtigt blive udvisket.

Comments are closed.