Alle virksomheder kan være globale i dag
20. October 2018
3 måder IP-telefoni kan øge jeres profit
29. October 2018
Show all

Kundeservice for banker

(sponsoreret indhold)

Vi har alle sammen behov for at kunne tale med vores bank fra tid til anden. Generelt har banker været gode til at bruge nye teknologier, da de har sparet dem penge, og gjort det lettere for forbrugere.

Her vil vi kigge på nogle af de ting, som de gør godt, og som din virksomhed måske kan lære noget af. For det er de færreste virksomheder, som bruger så meget tid på kundeservice som banker, da de bliver nødt til at gøre det, fordi penge er vigtige for alle mennesker.

Vi har skrevet indlæg ud fra tingenes tilstand i dag og også helt tilbage fra nogle af de banker, som ikke længere eksisterer som denne.

God telefonforbindelse

Der er stadigvæk tidspunkt, hvor kunder ikke kommer udenom at skulle ringe til banken. Især ældre benytter denne funktion i langt højere grad end unge, da de er vant til, at det var sådan, at man havde kontakt til sin bank.

Derfor er det vigtigt, at man har en god telefonforbindelse, for ellers bliver det ulideligt for alle dem, som ringer til jer. Her kan vi anbefale en god ip-telefoni løsning.

Desuden bør man altid have en ring tilbage funktion. Den smarte måde at have den på er, at en computer ringer op til dem, og siger, om de stadigvæk skal have hjælp. For der er ingen grund til at bruge tid på at snakke med nogle, som selv fandt en løsning.

E-mails

Det er altid en god ide at få meget kommunikation væk fra telefonen og over på e-mail. På den måde kan I hurtigt svare tilbage og sige, at de har brug for at levere mere information og de kan vedhæfte det direkte via e-mail. Det er en kæmpe fordel for alle.

Chat

I dag er det blevet mere almindeligt, at alle hjemmesider har en chatfunktion. Det skyldes, at mange spørgsmål fra kunder er simple, og de vil bare lige vide et eller andet, end de køber deres produkt. Eller det kan være, at de skal vide noget simpelt og så er det bedre at kunne få dem væk fra en telefonkø.

Selvhjælp

Noget af det smarteste der er sket for banker er, at de fik netbank. På den måde kunne alle selv stå for mange af deres bankopgaver. I gamle dage skulle du i banken, hvis du ville betale mange regninger, og det var et kæmpe ressourcespild for banken, og for forbrugerne skulle man bruge alt for meget tid. I dag tager det under 2 min at betale en regning.

En samlet pakke for alt kommunikation

En ting, som bankerne ikke er særlig gode til er, at det ikke virker til, at de har et samlet kommunikationssystem. Dvs. at når du indtaster dit CPR nr, så bliver du ofte bedt om at sige det, når du får fat i nogle. Måske skyldes det sikkerhed, men hvorfor så ikke spare væk, at man skal indtaste det.

Desuden kan de ikke altid se, om du har skrevet med dem via e-mail, når du ringer til dem, så du bruger meget tid på at gentage dig selv. Det er utrolig frustrerende for kunderne, da man gerne vil have alt med banken hurtigt overstået. Det ville også være rarere for den ansatte, hvis det hele arbejdede sammen, og der findes masser af systemer, som kan klare den slags i dag, så der er ingen undskyldning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *